Večerni tek čez Ptujski grad

IME TEKA

6. VEČERNI TEK ČEZ PTUJSKI GRAD

DATUM IN START TEKA

20.06.2015, 19.30

TRASA TEKA

Trasa 6. Večernega teka čez Ptujski grad 2015

OPIS TEKA

Tekaška akademija za odrasle (TAO) organizira letos že 6. Večerni tek čez Ptujski grad. Ljubitelji rekreacije in teka se bodo tako pomerili na 5,7 kilometrov dolgi trasi po ulicah starega Ptuja, ki bo vodila na ptujski grad in peljala nazaj na prizorišče štarta – v Terme Ptuj, kjer bo sledil bogat zabavni program, z glasbo, bogatim nagradnim žrebanjem, podelitvijo nagrad najboljšim in osvežitvijo za vse v zunanjih bazenih Term Ptuj.

Ob razvoju tekaških prireditev je najpomembnejša inovacija, zanimivost in dobra organizacija. Na Ptuju smo uspeli povezati šport in kulturo. Že sama trasa daje občutek te povezanosti. Tek po najstarejšem mestu – njegovih skrivnostnih ulicah, ki so prepredene v kulturno historičnem duhu, vzpon na Ptujski grad in tek čez njegovo dvorišče je enkraten in do sedaj še neviden dogodek v Sloveniji. Načrtovalci proge so ob zanimivi poskrbeli tudi za zelo hitro traso. 5,7 km pot se v drugem delu spušča, kar daje tekaču  možnost za doseganje hitrih časov. V letu 2015 je uvedena še novost, kjer bodo tekači imeli možnost izbire med dvema razdaljama (5,7 km in 10 km).

PRIJAVE, KONTAKTI

Predprijave na spletni strani TAO do 17. junija 2015

POVEZAVA NA SPLET

http://sd-tao.si/vecerni-tek-cez-ptuj/

POSEBNOST, ZANIMIVOST

Štart in cilj teka bosta v Termah Ptuj. Na cilju bodo tekače pričakale Rimske Vestalke – dekleta. Na progi bodo tekače bodrili različni izvajalci glasbe (bobnarji, godbe na pihala). V prostorih amfiteatra (Terme Ptuj) bo po teku za vzdušje poskrbel ansambel. Na prireditvi se bodo pridružili znani slovenski športniki (Dejan Zavec, Jolanda Batagelj – Čeplak, Boštjan Buč,...). Vsak tekač bo v cilju prejel tudi kepico sladoleda, po teku pa se bo možno osvežiti v nočnem kopanju v zunanjih bazenih Termalnega parka. Organizator je poskrbel tudi za nagradno žrebanje štartnih številk.