Tek partnerskih mest

IME TEKA

6. OSEMURNI TEK PARTNERSKIH MEST PTUJ 2015

DATUM IN START TEKA

27.06.2015, 12.00

TRASA TEKA

Trasa 6. osemurni Tek partnerskih mest Ptuj 2015

Tek bo potekal po Mestnem trgu, Miklošičevi in Slomškovi ulici, Prešernovi, Cafovi in Dravski ulici, Vošnjakovi in Jadranski ulici, Vrazovem trgu ter po Aškerčevi in Krempljevi ulici nazaj na Mestni trg.

OPIS TEKA

Tekaški klub Maraton Ptuj, MO Ptuj in Zavod za šport Ptuj prirejajo 6. tradicionalni Tek partnerskih mest po ulicah in trgih mesta Ptuj, ki bo potekal v soboto, 27.06.2015, s pričetkom ob 12. uri na Mestnem trgu na Ptuju.

Tek bo ekipni in bo trajal neprekinjeno osem ur, od 12. do 20. ure. Med tekom se bodo na Mestnem trgu predstavljala kulturno umetniška društva in drugi glasbeni ustvarjalci. Ob 20.30 uri bo na Mestnem trgu slovesna podelitev pokalov in priznanj najboljšim tekačem, po podelitvi pa druženje in zabava.

S prireditvijo želimo popestriti program ob dnevu državnosti in omogočiti druženje občanov Ptuja z udeleženci iz drugih krajev Slovenije ter prijateljev iz pobratenih in partnerskih mest Ptuja, v duhu športa in rekreacije.

Teka vzdržljivosti po ulicah enega najlepše ohranjenih srednjeveških mest, ki v svojih ulicah skriva stotero zakladov, so se v preteklosti, zraven ekip iz Ptuja in celotne Slovenije, udeležile tudi ekipe iz naših partnerskih in pobratenih mest Burghausna iz Nemčije, Banske Štiavnice iz Slovaške, Varaždina iz Hrvaške, Nagykanizse iz Madžarske, Kalisza iz Poljske, Saint-Cyr-Sur-Loira iz Francije ter Ohrida iz Makedonije.

PRIJAVE, KONTAKTI

6. osemurni Tek partnerskih mest Ptuj 2015

POVEZAVA NA SPLET

http://www.tkm-ptuj.si/

FOTOGRAFIJE PRETEKLIH TEKOV

Galerija 5. osemurni Tek partnerskih mest Ptuj 2013

POSEBNOST, ZANIMIVOST

Ekipe so sestavljene iz štirih tekačev oz. tekačic. Start teka je točno ob 12. uri izpred Mestne hiše Ptuj. Vsak tekmovalec teče 1 uro, nato pa preda štafeto naslednjemu tekmovalcu oz. naslednji tekmovalec lahko starta le po preteku vsake polne ure, torej ob 13.00, 14.00 itd. Če je torej posamezni tekmovalec zaključil svoj krog tik pred iztekom polne ure, lahko počaka na startni črti in ob izteku polne ure preda štafeto naslednjemu tekmovalcu, lahko pa nadaljuje še en krog in ga zaključi v poljubnem času – čas predaje štafete po izteku polne ure ni omejen.